Rendszerváltás

Márki-Zay Péter

Bővült az esélyesek listája!

2018. március 30. - Márki Zay Péter

Kedves Honfitársaim!

 

A Viszlát, kétharmad!, a Közös Ország Mozgalom, az 1 jelölt a változásért!, valamint több ismert civil személyiség társaságában március 21-én sajtótájékoztatón jelentettük be a rendszervaltas2018.hu honlap indulását, amely a legesélyesebb ellenzéki jelöltek névsorát teszi közzé az ország 106 egyéni választókerületében.

 

A rendszervaltas2018.hu oldalra elsőként 53 egyéni jelölt neve került fel, majd a héten a lista további 33 névvel bővült. Így a választók már 86 választókerületben kapnak ajánlást arra, hogy ha szeretnék helyben megakadályozni a kormányoldal jelöltjének győzelmét, melyik ellenzéki indulóra érdemes szavazniuk. Hódmezővásárhely óta azt is tudjuk, hogy ha a kormányváltást akaró többség valóban megmozdul, akkor nincs olyan része az országnak, ahol ne lehetne megálljt parancsolni a Fidesznek.

 

Közismert, hogy az elmúlt hetekben több lista is napvilágot látott. A legtöbb körzetben ezek egy irányba mutatnak, egyrészt mert azonos adatokkal, kutatásokkal dolgoznak, másrészt mert egymásra is tekintettel vannak. Azokban a körzetekben, ahol az esélyes jelöltek személye kevésbé egyértelmű, több szempontot is figyelembe vettünk. Rendelkezésre álló közvélemény-kutatás esetén nemcsak a jelöltek erősségét, de azt is, hogy melyik jelöltre hajlamosabbak átszavazni a más pártokat támogató választók. Az átszavazási hajlandóság megítélésében az egyes körzetek sajátosságai a korábbi választások eredménye mellett a kapcsolódó civil csoportok tapasztalataiból és visszajelzéseiből is megítélhető. A választási szakértők munkájához személy szerint jómagam annyival tudok hozzájárulni, hogy a jelentősebb ellenzéki pártokkal is egyeztetek és az ő visszajelzéseiket is beépítjük a lista összeállításába – részben éppen ezért tart sokáig a 106 körzet feltöltése. A hátralévő körzetek egy részében további kutatási eredményekre várunk, máshol a pártok egyezkedése adhat további információt.

 

Arra kérünk minden hazánk sorsáért aggódó választópolgárt, hogy a számára legkedvesebb esélyes ellenzéki pártra leadott listás szavazat után tegye félre pártszimpátiáját, és az egyéni jelölt esetében a választókerületében legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazzon – legyen az MSZP-s, jobbikos, DK-s vagy LMP-s. Ehhez próbálunk meg segítséget nyújtani azzal, hogy a jövő hét során közzétesszük ajánlásunkat mind a 106 körzetben. Továbbra is reménykedünk abban, hogy az ellenzéki pártok abbahagyják az egymás ellen folytatott kampányukat, és minél többen beállnak az esélyes jelöltek mögé. A legegyértelműbb megoldást a kölcsönös visszalépések jelentenék, amit az utolsó héten sem késő megtenni, és amivel számításaink szerint biztosítható az ellenzéki győzelem.

 

Húsvétra készülünk, és az ünnepnapok egy kis megnyugvást, csendességet jelentenek a választási kampány zajában. Használjuk ki ezt az alkalmat arra, hogy beszélgessünk családunkkal, barátainkkal az ország sorsát érintő kérdésekről. Nem a vitát, a konfliktust keresve, hanem békésen elmondva, mi múlik azon, hogy sikerül-e változást elérni április 8-án.

 

Egy ország várja, hogy végre visszatérjenek a békés hétköznapok, megszűnjön a megfélemlítés, a korrupció, és egymás kezét megfogva, félretéve különbözőségeinket, együtt építsünk fel egy demokratikus jogállamot.

 

Üdvözlettel:

 

Márki-Zay Péter és barátai

banner_orszvalasztas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://markizaypeter.blog.hu/api/trackback/id/tr6313790090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása